200 leads per måned fra prisnominert maritim motorvei

MCP sto for en av EMEAs beste markedstilnærminger i fjor. Beviset kom i går med nominasjon i årets SABRE Award i kategorien Transportation & Logistics. Vi er selvsagt stolte av kunden og håper på seier i mai.

I disse tider, når mye innen kommunikasjon endrer seg, var MCP villig prøvekanin for vår nye kommunikasjonsmodell

Maritime Communications Partner (MCP) hadde behov for å nå ut til nye, globale markeder med sine kommunikasjonsløsninger for skip, og valgte oss til å hjelpe dem med all markedskommunikasjon. Det Telenor-eide selskapet hadde rundet ti år, og innsett behovet for å modernisere, fornye og forbedre sin markedstilnærming.

I disse tider, når mye innen kommunikasjon endrer seg, var MCP villig prøvekanin for vår nye kommunikasjonsmodell. Store endringer i mobilbruk og en kommersialisering av deres viktigste produkter gjorde at de måtte utvikle nye tjenester, – bevege seg høyere opp i kundens verdikjede og utvikle helt nye verdiøkende tilbud. Vår oppgave var å komme opp med mer pragmatiske rutiner for å sikre effektiv kommunikasjon med målgrupper verden over – også de som tidligere ikke kunne nås.

Fjerning av kommunikasjonssiloer

For å løse oppgaven satte vi sammen et team bestående av en digital markedsfører, en web- og grafisk designer og en kommunikasjonsrådgiver/prosjektleder. Vi utviklet en digital kommunikasjonsstrategi med en moderne budskapsplattform som skulle få MCP til å ta en mer interessant posisjon. Vi fjernet siloer internt og skulle sørge for at all markedskommunikasjon foregikk digitalt. Leveransene inkluderte:

• Nye budskap: Fra «maritim dekning» til «Empower you to reach further». Alt innhold, tekster på web og viktige budskap ble skrevet om i løpet av noen uker
• En ny, responsiv nettside, ny logo og selskapsprofil som fungerer for et globalt marked
• Ny strategi for innholdsmarkedsføring for å spre og drive trafikk til eget kommunikasjonsnav
• Verktøy for å fange data og sikre raskere og tettere oppfølging av salgsleads
• Effektiv bruk av eksisterende kommunikasjonskanaler og plan for gjenbruk av innhold
• Kostnadseffektiv lansering av en ny forretningsdivisjon for å levere tjenester til offshore-markedet

– Våre kommunikasjonskanaler er ikke lenger statiske. Vi har fått en digital motorvei som gjør oss i stand til å kommunisere og ha god dialog med interessenter over hele verden.

Roar Walderhaug, markedsdirektør

200 nye leads per måned

Den nye og inspirerende profilen leder trafikk til og fra den digitale maritime motorveien hvor data fanges og automatisk integreres i CRM-systemet. Målinger viser et gjennomsnitt på 200 nye leads per måned (med besøks- og adferdsmønster) som gir mulighet for skreddersydd kommunikasjon og salgstiltak. Besøkende på siden finner det de leter etter og blir lenger:

  • Økning i besøkende på nettsiden: 65 prosent
  • Trafikken økte med 100 prosent i det viktigste markedet (USA)
  • Innenrikstrafikken opp med 150 prosent
  • Besøkende blir lenger og på 40 prosent færre steder (kunden finner raskt det de leter etter)
  • LinkedIn har erstattet Facebook som sentral trafikkdriver (150 prosent økning)

Vår oppdragsgiver og markedsdirektør Roar Walderhaug deler følgende betraktninger:

Våre kommunikasjonskanaler er ikke lenger statiske. Vi har fått en digital motorvei som gjør oss i stand til å kommunisere og ha god dialog med interessenter over hele verden. MCP er en spennende bedrift tuftet på innovasjon og vi har mye som er av stor interesse å høre om for våre kunder. Iteo har bistått oss i å forme en helt ny strategi der mye av det gode innholdet som har vært skjult i bedriften nå kan formidles på en god og lettforståelig måte. Vi håper nå at vi oppfattes som en «thought leader» der kundene hele tiden får bekreftelse på at MCP er stedet å være. Et viktig moment er Marketing Automation som en del av det digitale – vi vet nå hvem som kommer til oss, vi kan følge med på hva de gjør og ta kontakt på de rette tidspunkt.

Selv om prosjektet fortsatt er i en tidlig fase, ser vi beviselige resultater av den nye digitale maritime motorveien.  Vi er stolte over at MCP fulgte våre ganske drastiske råd om å tenke helt nytt og digitalt for å kunne tilpasse seg markedsendringene, ikke bare i Norge, men også globalt. Vi gleder over denne nylagte motorveien og ser frem til å drive rush-trafikk i form av godt innhold fremover.

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk