Hvordan bruke video i markedsføringen?

Video blir mer og mer brukt i markedsføringssammenheng. Her forteller vi hvorfor, og hvordan din bedrift kan lykkes med video.

Innen 2019 er det ventet at videoinnhold vil stå for hele 90 prosent av all webtrafikk.

På bare få år har vi sett en sterk dreining mot mye mer videoinnhold både på nettsider, på blogger, i artikler, i annonser og ikke minst i sosiale medier. Dette har gjort det enklere for bedrifter å nå ut og bygge merkevare på en mer uttrykksfull og personlig måte. Siden innholdet er visuelt er det også langt lettere for eksisterende og potensielle kunder å huske det som blir formidlet.

Brukerne foretrekker video

Innen 2019 er det ventet at videoinnhold vil stå for hele 90 prosent av all webtrafikk. Brukerne konsumerer video som aldri før, og har rett og slett lagt sin elsk på formatet. Forskning viser at ved valget mellom tekst og video, foretrekker stadig flere å få et tema presentert i et levende og visuelt format. Video engasjerer og påvirker mye mer. Dette ser vi spesielt i sosiale medier, der videoer deles langt oftere enn annet innhold. Samtidig er video bra for søkemotoroptimalisering (SEO). Sammenlignet med annet type innhold kommer artikler med video høyere opp på søkeresultatlisten til Google og i nyhetsoppdateringen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Video i sosiale medier

Ønsker du å bruke video i bedriftens sosiale mediekanaler, er det spesielt noen typer som fungerer bedre enn andre. Dette er «How to»-videoer der en av de ansatte forklarer hvordan noe gjøres og sprer nyttig informasjon. Det kan også være videoer med menneskene bak bedriften som forteller om en vanlig dag på jobben, hvilket kan være fint både ved rekruttering og merkevarebygging. Å lage produktvideoer for eksempel i forbindelse med en produktlansering kan også være effektfullt og med på å skape forventinger. Dersom bedriften har arrangert eller deltatt på et event, et kurs eller en konferanse, kan video fungere fint for å trekke frem det mest interessante – kanskje også noen korte intervjuer med de som var tilstede.

Selv om både YouTube, Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat egner seg godt for videoinnhold, er det likevel lurt velge ut noen få plattformer som passer din bedrift, de du vil nå og det du vil formidle. Er du usikker på hvor du bør begynne? Send oss gjerne en e-post, så hjelper vi deg i gang.

Fem ting du må tenke på når du lager video

1. Mål

Ha klart for deg hvilke mål du ønsker å oppnå med videoen, hvilken historie du skal fortelle og hvilke inntrykk du vil gi. Er målet å skape engasjement blant eksisterende eller potensielle nye kunder? Er det å øke synligheten og oppmerksomheten rundt bedriften ved å vise videoen til flest mulig, eller er det å lede direkte til flere salg?

2. Definert målgruppe

Før du lager en video bør du ha tenkt igjennom hvem du ønsker å nå ut til og tilpasse innholdet deretter. Kjønn, alder, interesser og bosted kan være greie utgangspunkt.

3. Tydelig budskap

Ha klart for deg hvilke budskap du ønsker å formidle. Hva vil du fortelle og vise kunden? Dette bør baseres på målet og hensikten med videoen. Hold deg til ett klart og tydelig budskap per video som fanger oppmerksomheten til brukere raskt, helst i løpet av 3-5 sekunder. Anbefalt total lengde på videoer i sosiale medier er mellom 15 sekunder og 1 minutt. Siden de fleste ser videoer i disse kanalene uten lyd, er det i tillegg viktig å legge til undertekster. Da kommer også budskapet enda tydeligere frem og videoen blir mer søkemotoroptimalisert.

4. Verdifullt innhold

Tenk kvalitet fremfor kvantitet, det vil også gjenspeile bedriften eller produktets kvalitet. Godt og engasjerende innhold har større sannsynlighet for å bli sett, og de første sekundene er som sagt helt avgjørende. Videoen bør fortelle en god historie som har en verdi for mottakeren utover å bare underholde. Den må for eksempel løse deres problem eller lære dem noe nytt. Video er i tillegg et utmerket format for å vekke følelser. Lykkes du med det sitter også budskapet lenger i hukommelsen.

5. Resultatmåling

Til slutt og kanskje viktigst av alt, er å måle hvilken effekt videoene gir. På den måten finner du ut hva som fungerer og ikke fungerer for din bedrift, slik at du kan forbedre de neste videoene basert på fakta og ikke bare på magefølelse. Se gjerne på flere faktorer enn kun klikk og visninger. Avspillingsrate, delinger, kommentarer, klikkrate, konverteringsrate eller ROI (Return on Investment), kan også gi svært nyttig innsikt. Du må velge hva som er de viktigste faktorene for din bedrift ut i fra målene du satt i starten.

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk