Syv av ti ledere er lei tradisjonell markedsføring

Forrige uke var jeg på B2Bmarketing Awards Showcase i London. Åpenheten var påtakelig og inspirerende. Her var det fri deling av teknikker, utfordringer, løsninger og budsjetter mellom arge konkurrenter .

Vi fikk kunnskap om fjorårets beste caser innen B2B-markedsføring. Avsendere var giganter som Oracle, Google, Fujitsu, SAP og British Gas med flere. Naturlig nok eksisterer det flere B2B-caser i UK enn i Norge, og da juryen skulle bedømme de innsendte bidragene hadde det hele 429 bidrag å velge mellom. Det var heller ikke utelukkende britiske bidrag. Én av vinnerne var finske MicroMedia.

Sharing is caring var fellesnevneren. Selv om noen resultater og budsjetter ikke ble avslørt, var totalt sett åpenheten stor i forhold til hva jeg opplever på lignende seminarer i Norge.

Tradisjonell og digital markedsføring bør spille på lag
Mange av casene, som Google og Fujitsu, viste hvordan en integrert kombinasjon av tradisjonell markedsføring ved bruk av DM-er, sammen med digitale plattformer gir de beste resultatene. Dette kommer jeg tilbake til her på bloggen i nær fremtid.

Utfordringene innen tradisjonell markedsføring
Det ble slått fast at utfordringene innen B2B-markedsføring var store. I følge juryformann Peter Young, har hele 70 prosent av de britiske lederne mistet tålmodigheten med tradisjonell markedsføring. De mener at tradisjonell markedsføring i dag ikke virker. Young mener at 80% av leads blir ikke gjort noe med, og hele 75% av leads som kommer inn er automatisk generert, med andre ord; ikke som resultat av markedsføringen. I følge Young er noe av grunnen til dette at kjøperne i 2013 sitter på hele 20 ganger så mye informasjon om tilbyder og produkter enn for bare 5 år siden.

…er det snakk om markedsføring som fungerer eller er det brukernes umiddelbare behov som er kjøpsutløsende?

Så, er det snakk om markedsføring som fungerer, eller er det brukernes umiddelbare behov som er kjøpsutløsende? Dette er verdt en tanke når man snakker om ROI; kanskje er ”top-of-mind”-kunnskap avgjørende for målbare resultater på bunnlinja? Når behovene melder seg er det kjennskap til en merkevare, og et problemløsende produkt som utløser kjøp – ikke nødvendigvis et godt tilbud i leverandørens kampanjeperiode.

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk