Foto, video og lyd

I Iteo er vi spesialister på foto, video og lyd. Uansett om det er mindre eller større produksjoner kan du være trygg på at vi leverer innhold av høy kvalitet.

Fredrik Saltbones, kreativt geni, bak kamera.

Vi i Iteo tilbyr høykvalitetstjenester innen foto, video og lyd – alt fra små til større produksjoner.

Å bruke visuelt innhold som del av innholdsmarkedsføringen vil gi deg mange fordeler. Innholdet gir større engasjement, holder lenger på målgruppens oppmerksomhet – og sjansen er større for at budskapet ditt blir husket.

Bli litt bedre kjent med oss her:

Hva kan vi levere?

Her er eksempler på hva vi kan hjelpe deg med:

Video:

  • Brandingfilm
  • Kundecase
  • Dronefilm
  • Produktvideo
  • Lanseringsvideo
  • Informasjons- og opplæringsvideoer
  • Streaming og webinarer

Foto:

  • Reportasjefoto
  • Bedrifts- og ansattfoto
  • Portretter
  • Dronefoto
  • Eventfoto
  • Produktfoto

Lyd:

  • Podkast
  • Podkast-/radioreklame
  • Lydlogo
  • Lyddesign
  • Musikk til eventer

Vi er her for å hjelpe deg med vår kompetanse, erfaring og kreativitet. Kontakt oss gjerne for en prat om hvordan vi kan samarbeide for å målene dine.

Ønsker dere hjelp med foto, video eller lyd? Ta kontakt for en hyggelig prat. hbspt.cta.load(2758327, ‘aacdbd0c-83ad-4eb3-bcc2-944399b64d0b’, {«useNewLoader»:»true»,»region»:»na1″});

Hva har vi gjort tidligere?

Her er noen av prosjektene vi har jobbet med.

Slemmestad Brygge/Kystbyen Slemmestad

Bestilling: En brandingfilm til bruk på et event, men som også kunne brukes i sosiale medier.

Iteos rolle: Regi, filming, dronefilming, lydopptak, manus, redigering og musikkproduksjon.

Thea Nordic

Bestilling: En video laget for sosiale medier, der en kunde deler sin erfaring med det nye produktet Zalispray.

Iteos rolle: Regi, filming, intervju og redigering.

ESSVE

Bestilling: ESSVE ønsket å gi noen nyttige tips til følgerne sine i sosiale medier. Tømrer og influenser Daniel Mork ble engasjert for å gi råd om valg av festemidler til kledning.

Iteos rolle: Regi, filming, dronefilming, intervju, redigering og musikkproduksjon.

Om du tilbyr kompliserte produkter og tjenester kan det ofte være enklere å vise frem disse gjennom video, og ikke bare tekst.

Video som virkemiddel i historiefortelling

Av og til skulle man helst sett det på film. Hvorfor lese boken når man kan få historien visualisert i en TV-serie? Det er ingen grunn til at dette ikke også gjelder for PR og markedsføring.

Med video er det ofte enklere for bedrifter å nå ut og bygge merkevaren på en mer uttrykksfull og personlig måte. Du kan svare på målgruppenes utfordringer, presentere løsninger og fortelle engasjerende historier på en kortfattet og engasjerende måte.

Om du tilbyr kompliserte produkter og tjenester kan det ofte være enklere å vise frem disse gjennom video, og ikke bare tekst. Video fungerer også godt som et tillegg til tradisjonelt innhold – enten det er et blogginnlegg på nettsiden din, en nyhetsartikkel eller en pressemelding.

Se på nettavisene for eksempel. Stadig flere nettaviser bruker video i sine reportasjer. Ikke bare gjør det sakene mer tilgjengelige, men innholdet skaper også en mulighet for nettavisen å øke sine annonseinntekter. Er en film interessant nok vil leserne tilbringe mer tid på nettsiden, trafikken øker og annonsemulighetene blir bedre både rundt og i filmen.

Samtidig er video også bra for søkemotoroptimalisering (SEO). Sammenlignet med annet type innhold kommer artikler med video høyere opp på søkeresultatlisten til Google og i nyhetsoppdateringen på Facebook, Instagram og Snapchat.

I hvilke kanaler bør du bruke video?

Video kan enkelt publiseres på nettsiden til bedriften din, i sosiale medier og på videoplattformer som YouTube eller Vimeo.

Ønsker du å bruke video i bedriftens sosiale mediekanaler, som Facebook eller Instagram, er det spesielt noen typer som fungerer bedre enn andre:

  • «How to»-videoer der en eller flere ansatte forklarer hvordan noe gjøres, og med det sprer nyttig informasjon
  • Videoer med ansatte som forteller om en vanlig dag på jobben og viser hvordan miljøet på kontoret er – som kan være fint både ved rekruttering og for merkevarebygging
  • Produktvideoer i forbindelse med en produktlansering kan være med på å skape forståelse for produktet og forventninger
  • Dersom bedriften har arrangert eller deltatt på et event, et kurs eller en konferanse, kan video fungere fint for å trekke frem det mest interessante og kanskje også noen korte intervjuer med de som var tilstede

Selv om både YouTube, Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat egner seg godt for videoinnhold, er det likevel lurt velge ut noen få plattformer som passer din bedrift, de du vil nå og det du vil formidle.

Video? Nei, det er en altfor stor investering for oss!

Det trenger det ikke å være!

Ja, en film tar noe lengre tid å produsere enn en pressemelding eller et blogginnlegg, da det ligger arbeid bak å holde på målgruppens interesse gjennom de minuttene filmen varer. For å få til dette må du analysere målgruppen din, utvikle et budskap og sikre at dette egner seg på film. Deretter må elementer som intervju planlegges. Så langt i prosessen ser vi ikke store forskjeller fra forarbeidet til en pressemelding.

Selve filmingen kan kreve litt mer tid. Det er ikke uvanlig å måtte «stage» situasjoner, og man må sikre at man har fått med seg de beste bildene for å skape en fengende film. I eventuelle intervjuer må intervjuobjektene føle seg ivaretatt og avslappet slik at de og budskapet deres kommer frem på best mulig måte.

Mange tror at det bare er en offisiell talsmann- eller kvinne som kan uttale seg på film, men det stemmer ikke. Ofte vil de beste sitatene komme fra «den vanlige mannen i gata» – han som bruker produktet eller tjenesten i sitt daglige arbeid.

Alt i alt vil en video kreve noe mer tid, men resultatet kan gi langt større verdi enn et blogginnlegg, pressemelding eller annonsørinnhold uten video.

Hva kan du bruke videoen til?

Filmen kan gjenbrukes så lenge dere ønsker. Den kan deles på nettsiden, i sosiale medier eller tilbys til redaksjoner som visuelle elementer i en større sak – som et tillegg til en pressemelding. Flere av våre kunder bruker også video i annonsering i sosiale medier. De kan deles internt og eksternt avhengig av behov og ønsker.

Hvordan bruke video i markedsføringen?

1. Sett konkrete mål

Ha klart for deg hva du ønsker å oppnå med videoen, hvilken historie du skal fortelle og hvilke inntrykk du vil gi. Er målet å skape engasjement blant kunder eller ansatte? Er det å øke synligheten og oppmerksomheten rundt bedriften, eller er det å lede til flere salg? Hvilket mål du har vil påvirke målgruppe, innhold, kanal og hvordan du måler om videoen var suksessfull.

2. Definer målgruppe

Før du lager en video bør du ha tenkt igjennom hvem du ønsker å nå ut til og tilpasse innholdet deretter. Kjønn, alder, interesser og bosted kan være gode utgangspunkt, men tenk også på hvilke problemer målgruppen har, som du kan bidra til å løse.

3. Tydelig budskap

Ha klart for deg hvilke budskap du ønsker å formidle. Hva vil du fortelle og vise kunden? Dette bør baseres på målet og hensikten med videoen. Hold deg til ett klart og tydelig budskap per video som fanger oppmerksomheten til brukere raskt, helst i løpet av 3-5 sekunder. Anbefalt total lengde på videoer i sosiale medier er mellom 15 sekunder og 1 minutt. Siden de fleste ser videoer i disse kanalene uten lyd, er det i tillegg viktig å legge til undertekster. Da kommer også budskapet enda tydeligere frem og videoen blir mer søkemotoroptimalisert.

4. Verdifullt innhold

Tenk kvalitet fremfor kvantitet, det vil også gjenspeile bedriften eller produktets kvalitet. Godt og engasjerende innhold har større sannsynlighet for å bli sett, og de første sekundene er helt avgjørende.

Videoen bør fortelle en god historie som har en verdi for mottakeren, i tillegg til å underholde. Den må for eksempel løse problemer eller lære dem noe nytt. Video er i tillegg et utmerket format for å vekke følelser. Lykkes du med det sitter også budskapet lenger i hukommelsen.

5. Resultatmåling

Til slutt og kanskje viktigst av alt, er å måle hvilken effekt videoene gir. På den måten finner du ut hva som fungerer og ikke fungerer for din bedrift, slik at du kan forbedre de neste videoene basert på fakta og ikke bare på magefølelse.

Se gjerne på flere faktorer enn kun klikk og visninger. Avspillingsrate, delinger, kommentarer, klikkrate og konverteringsrate kan også gi svært nyttig innsikt. Du må velge hva som er de viktigste faktorene for din bedrift ut ifra målene du satt i starten.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk