Æresmedlem nummer 3

Det sørges. Det jubles. Vi mister noe vi aldri vil klare å erstatte. Tina Tharaldsen er Iteos æresmedlem nummer 3.

Så kom dagen jeg ikke så- eller ønsket skulle komme. Etter 17 år skal ikke Tina og jeg jobbe sammen lenger.

Iteo mister den som møter alle med et smil – uansett og alltid. Katta som aldri skulle ut, har nå hoppet ut av sekken.

Det er kjipt. Samtidig er vi veldig glade.

Tina har fått drømmejobben som global markedsdirektør i et spennende norsk selskap. Vi er stolte på hennes vegne. Hun fortjener muligheten. Hennes nye arbeidsgiver kommer snart til å innse at de har gjennomført tidenes rekruttering.

«Tina er en av de aller dyktigste jeg noen gang har jobbet med. Hun er fokusert, ryddig og har enorme kunnskaper om hvordan man driver PR og kommunikasjon. Jeg har lært mye av Tina, og for det vil jeg alltid være takknemlig.»

Janicke Leiren, kollega gjennom seks år.

Det vanskeligste blogginnlegget

Det er aldri gøy å skrive et blogginnlegg om at høyt verdsatte kolleger slutter. Dette er det verste av de alle. Det er kjipt å utnevne et nytt æresmedlem i Iteo. Samtidig er det ikke bare trist; det er lett å glede seg på hennes vegne.

I brorparten av min karriere har Tina Tharaldsen og jeg vært dynamiske motpoler. Der jeg har vært den løse kanonen og cowboyen, har hun vært et helt nødvendig anker med den sjeldne kombinasjonen av å være både irriterende, nærmest plagsomt, strukturert, og sjukt kreativ på en og samme tid.

Jeg har aldri møtt noen som klarer å være så full av kontraster, men samtidig i balanse.

Hun kan være skikkelig «Nordstrand-fisefin», og allikevel ikke redd for å få møkk under negla. Pulten er så ren og ryddig at selv personer med tvangslidelser ville ristet oppgitt på hodet. Allikevel har hun alltid vært rask med å rekke opp hånda for å skru møbler, bære stoler eller servere da våre mange kontorer gjennom årene har blitt etablert – og det har blitt en del flyttinger.

Hun har vært klippen i Iteo: Verdsatt høyt av kolleger, ikke minst av kunder.

«Tina var aldri Tina hos Iteo, hun var Tina – helt rød som Emirates, både i blod og hjerte. Hvordan hun mer eller mindre umiddelbart fanget alle våre håpløse bransjeutrykk og prosedyrer var imponerende, og vi følte til tider at hun nesten tok enkelte tilbakemeldinger og kommentarer rundt vårt produkt og Dubai som reisemål mer personlig enn oss som faktisk hever lønn i selskapet.

 Tina var en klippe for oss, fra månedene før oppstarten i 2014, bisto hun oss trygt gjennom en opprivende pandemi og ikke minst da vi endelig skulle gjøre restart. Jeg har opplevd å ha en «press secretary» som ville gjort enhver amerikansk president misunnelig, og ønsker henne bittersøtt masse lykke til videre.»

Terje Grue, norgessjef i Emirates.

Tina Tharaldsen smiler på førsteklasse med Emirates.

Tina på plass i førsteklasse for Emirates.

Har bygget karrierer

Tina har funnet og hanket inn de fleste superflinke folkene vi har jobbet sammen med de siste 17 årene – og det begynner å bli mange.

Der jeg har utfordret de, og kastet de ut på dypt vann, har hun tatt seg av de fremadstormende som en mentor og en tålmodig coach som alltid har et ledig øyeblikk til alle.

«Hvordan oppsummerer man en så god kollega og venn i bare noen korte setninger? Tina har vært en så stor del av Iteo, og karrieren min, at det kommer til å bli et stort savn å ikke ha henne rundt oss hver dag fremover. Det føles rett og slett litt uvirkelig at hun ikke skal være her.

Hun har en helt unik måte å gi alt til kundene sine, med en overlegen kvalitet, og har vært et stort forbilde for både meg og alle de andre rådgiverne hun har ansatt gjennom årenes løp. Samtidig som hun er verdens blideste og mest sosiale menneske som virkelig er god på å leve livet.

Vi har jobbet tett sammen de siste årene, og det er med ærefrykt jeg tar over en av hennes hjertebarn-kunder. Det er store sko å fylle. Selv om vi kommer til å savne Tina, så har jeg også forståelse for at hun ønsker å utfordre seg selv i en annen rolle som hun helt sikkert kommer til å mestre med glans. Du blir savnet, men Iteo er sterk og klar for fremtiden, mye på grunn av alt arbeidet du har lagt ned. Vi skal ta godt vare på det.»

Lisbeth Løkås Nordvik, kollega gjennom 14 år.

Tar på de seg de kjipe oppgavene

Tina tar alle utfordringer på strak arm, og sier alltid ja til oppgaver. Særlig de ingen andre vil ha. Som da hun på eget initiativ lærte seg mer om vårt tidligere driftssystem enn konsulentene som skulle lære oss det. Ikke fordi hun ville, snarere fordi vi hadde ikke noe valg når leverandøren hadde solgt oss et system de selv ikke kunne. Til slutt ble det så bra at andre byråer spurte pent om hun kunne komme og hjelpe dem også, og iveren etter å hjelpe andre er alltid stor. Dette gjelder også i driften av selskapet, der hun har lenge jobbet tett sammen med Janne:

«Tina og jeg møttes første gang i 2008 og siden har vi jobbet sammen. Fra 2011 i Iteo. Hun var også en av tre som var med å bygge Iteo helt fra starten av. Både på kundesiden og også som kulturbygger for alle oss andre i Iteo som gjorde at mantraet vårt ble «der alle vil være».

Tina er et menneske som møter deg med et stort smil, og en fantastisk imøtekommende og inkluderende væremåte. Det er ikke den ting som Tina er negativ til.  Om hun ikke selv kan løse det, så vet hun å finne de beste til å fikse det. Kundene får alltid det de ber om, og enda litt til. Har vel enda ikke erfart at en kunde ikke har vært fornøyd med Tinas leveranser.

Tonen på kontoret er satt når Tina er på plass. Det er en smittende latter og glade smil som smitter over på alle ansatte. Hun er også den som tilrettelegger og får alle nyansatte til å føle seg hjemme før det er gått en time.

Tina er åpen og ærlig, og vi har delt både gleder og sorger – også privat. Da Tina ble alvorlig syk, så ga hun ikke opp, men tok kampen og vant. Hun skrev til og med en blogg om det, som ble til stor inspirasjon for mange andre som var syke. Vi som har vært med henne under hele denne kampen blir stående igjen med beundring og ydmykhet når vi så hvordan hun taklet sykdom og motgang. Vi ble jo også uendelig glade og lettet når flere år med sykdom endte godt.

Nå er det andre som skal bli hennes nye kollegaer og jeg kan ikke si annet enn at jeg misunner dem.  Dere får en fantastisk kollega som bare tilfører positivitet der hun er. Latteren og smilet sitter som sagt løst, så det blir nok mange gode stunder og samtaler. Tina er veldig glad i å prate, så det er ikke vanskelig å få til en samtale. Vi kommer til å savne Tina noe veldig, men ønsker henne samtidig lykke til med nye utfordringer.»

Janne Zink, kollega gjennom 14 år.

«Tina har vært en klippe i Iteo så lenge jeg har jobbet her. Hun har sørget for struktur, flyt og gode vibber – og kundene elsker henne! Nå er det bare å brette opp ermene og sørge for at det gode grunnlaget hun har lagt blir med oss videre».

Linda Bringsvor, kollega gjennom seks år.

Iteos Tina og Håvard på topptur.

Iteo, med Tina i tet, har tatt mange toppturer gjennom tidene.

En klippe

Alle blir fornøyde med Tina. Enten hun leverer til kunder, arrangerer tilstelning i kommunikasjonsbransjen, eller stiller opp som medmenneske; gir hun alltid av seg selv. Hun har levert noen av våre beste arbeider, og stolteste leveranser. Og hun er et arbeidsjern av de sjeldne. Selv om de rasjonelle valgene alltid er gode, strøs det store mengder omtanke inn i alt hun gjør. Dette gir seg utslag i leveransene og kundetilfredsheten.

«Det er utrolig synd at Tina slutter. Men, jeg satser på at hun kommer tilbake igjen, jeg. Tina vil bli dypt savnet av oss i marketingavdelingen. Hennes høye faglige kompetanse og evne til å finne kreative løsninger, kombinert med en fantastisk høy gjennomføringsevne og et usedvanlig vinnende vesen, gjør skoene hennes vanskelig å fylle. Sammen med teamet sitt har Tina bidratt stort til den posisjonen vi har i markedet i dag, og det er vi evig takknemlige for».

Anette Strømberg, markedssjef i Hunton Fiber AS.

Fra PR til «alt»

Store deler av karrieren har Tina vært kommunikasjonsrådgiver, eller PR-konsulent. Dette er en rolle der du hele tiden må ha tunga rett i munnen, og sikre at folk blir fornøyd og får den informasjonen de trenger, når de trenger den, og i rett format. Her har hun aldri feilet. Reiselivsjournalistene har vært oppsiktsvekkende rause med adjektivene da hun delte nyheten om oppsigelsen fra Iteo. I teknologibransjen har hun virket enda lenger, og uttalelsen fra «nestor» og den hyggeligste mannen i media, sier alt:

«Få om noen PR-folk har de egenskapene som Tina har brakt inn i PR-bransjen. Med et vinnende vesen og en svært god forståelse for journalistenes arbeid har hun sørget for å få mest mulig ut av oss uten å virke masete. Etter å ha kjent Tina gjennom hele karrieren hennes blir det rart at hun bytter bransje. Det er også rart at hun ikke har blitt snappet opp før. Slike talenter gror ikke på trær».

Odd Richard Valmot, journalist i Teknisk ukeblad.

I den tiden vi har jobbet sammen har Tina gått fra å være spesialist til leder, og nå markedssjef for en stor avdeling. Det vil hun mestre til det fullkomne, endringsdyktig og tilpasningsvillig som hun er.

Tina, Ida og Gitte fra Iteo smiler til kamera på sommerfest.

Tina, med kollega Ida og Gitte.

Kan til og med gjøre katter smarte

Tina er nå del av en liten eksklusiv klubb av Iteo-ere som har navnet skrevet med gullskrift på Iteo-veggen for en innsats og prestasjoner som alltid overgår forventninger. Hun har en veldig stor del av æren for at vi er der vi er i dag. Sammen med de to andre æresmedlemmene, Erik Eskedal og Brit Ingvild Holmen, er hun et naturlig innslag på sosiale arrangement, og oppsummeringen fra Brit Ingvild sammenfatter det på en elegant måte:

«Tina er det mest engasjerte mennesket jeg kjenner! Hun går alltid all-in, samme hva det gjelder. Kundeprosjekter, hest, ansettelsesprosesser, innføring av nye kontorsystemer, oppussing eller fest-planlegging. Da hun passet kattene mine i «gamle dager» lagde hun IQ-leker til dem for at de ikke skulle kjede seg. Alt hun gjør, gjøres grundig, alltid et steg foran. Tina ansatte meg som nyutdannet for snart 15 år siden. Hun lærte meg å være PR-rådgiver, og jeg er utrolig heldig som har fått utvikle meg videre sammen med Tina i så mange år.

Hun har vært viktig for at Iteo har fornyet seg i takt med bransjeendringene de siste årene. Hennes nye kollegaer får en uvurderlig ressurs og et naturlig midtpunkt. En som kan rigge for suksess, men som i alle høyeste grad vet hvordan man skal takle motgang. Det pågangsmotet Tina viser, uansett utgangspunkt, imponerer meg gang etter gang. Tina, jeg vet hvor du bor. Jeg banker på døren når jeg trenger en mentor, sparringspartner og venn – eller bare en god latter. Du har alltid de beste historiene på lur. Nå er det noen andre sin tur til å nyte godt av alt du er, og de er jammen heldige! Lykke til – vi sees.»

Takk for alt Tina. Fra alle. Spesielt fra meg. Jeg vet du vil lykkes. Du har alltid et hjem i Iteo!

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk