Disse bransjene er best på digital markedsføring

Gartner har målt og rangert markedsføringsresultatene til over tusen B2B- og B2C-merkevarer fra seks forskjellige bransjer. Virksomhetene som gjør det best bruker mer ressurser på videoannonser.

Forsknings- og rådgivningsselskapet Gartner har nylig sluppet en ny undersøkelse om hvilke bransjer som lykkes best med digital markedsføring. Undersøkelsen måler og rangerer markedsføringsresultatene til 1142 B2B- og B2C-merkevarer fra seks forskjellige bransjer: forbruksvarer, økonomitjenester, helse, produksjon, detaljhandel og reiseliv.

Undersøkelsen viser at detaljhandel, forbruksvarer og økonomitjenester er de tre bransjene som høster best resultater fra digital markedsføring.

Bransjene som er best på video får også de beste resultatene

Gartners visepresident og analytiker, Andrew Frank, mener virksomhetene med best resultater lykkes fordi de viser smidighet i kampanjene sine.

– De tester og tilpasser kampanjene kontinuerlig. I tillegg er de best på video og legger stadig mer ressurser i video for å utnytte den pågående endringen i folks medievaner og økningen i mediaforbruk, sier Frank.

Ifølge Gartner vokste videoannonsering både på Facebook og YouTube i fjor.

– Vi ser at video på Facebook gir cirka 24 prosent høyere klikkrate i snitt, sammenlignet med andre kampanjer vi har kjørt i år.

Stein Arne Gausen, Performance Manager i Iteo

24 prosent høyere klikkrate med video

I Iteo ser vi også at video-annonser gjør det bedre enn andre annonser. Videoannonser kombinerer to ting som fanger interesse: bevegelse og lyd. Begge disse elementene bidrar til å formidle budskap på en effektiv måte, som igjen gir større engasjement.

– Vi ser at video på Facebook tenderer til høyere klikkrate. De ligger i snitt cirka 24 prosent høyere sammenlignet med andre kampanjer vi har kjørt i år. Det er selvsagt mange faktorer som spiller inn på hvor godt en annonse gjør det, men det er i hvert fall en tydelig tendens. Tallet underbygger at en god video kan bidra til å skape en stopp-effekt og få folk til å klikke, sier Performance Manager i Iteo, Stein Arne Gausen.

Portrettbilde av Stein Arne Gausen, performance manager i Iteo

– For å få mest mulig ut av en videoproduksjon, bør digitale markedsførere bruke mer video til forskjellige plattformer, enheter og steg i kjøpsreisen.

Gartner bekrefter dette.

– I stedet for å lage en ny video for hvert bruksområde, gjenbruker de beste virksomhetene biter av eksisterende videoer og tilpasser dem nye bruksområder, sier Frank på deres nettsider.

Les mer om effektiv B2B-kommunikasjon i vår e-bok: Du trenger bare én for B2B.

5 råd til hvordan bli best på digital markedsføring

De som gjør det best i Gartner sin undersøkelse har flere ting til felles. Basert på disse fellestrekkene har selskapet sammenstilt fem overordnede råd til hvordan bli best på digital markedsføring:

  1. Analyser resultatene dine på tvers av de digitale plattformene bedriften din er til stede i, og lær fra de beste både i og utenfor egen bransje.
  2. Hold deg oppdatert på endringer i personvernregler, hvordan de påvirker annonsering og trender hos de store plattformene.
  3. Lær det grunnleggende om annonsering på de viktigste plattformene, og tilpass deg endringer underveis.
  4. Lær deg hvordan du bruker videoinnhold på en effektiv måte i kampanjene dine.
  5. Følg med på og tilpass deg endringer i annonseringsteknologi, målretting og måling.

Vil du ha flere tips til hvordan du kan få enda bedre resultater med digital markedsføring? Les våre 10 tips til innhold som konverterer.

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk