Employer branding – Kommunikasjon ved strategisk rekruttering

En av de mest effektive kampanjene vi har levert var innen strategisk rekrutteringskommunikasjon. 15 spesialister ble ansatt på rekordtid. Avkastningen på investeringen var unik.

Kommunikasjon er et viktig verktøy i rekrutteringsprosessen, det handler om å kommunisere spennende muligheter, snakk til hjertet og snakk direkte til målgruppen.

Employer brandig er kommunikasjon. Kommunikasjon er et viktig verktøy i rekrutteringsprosessen, det handler om å kommunisere spennende muligheter, snakk til hjertet og snakk direkte til målgruppen. Employer branding eller strategisk medarbeiderkommunikasjon er en av Iteos fremste styrker. Vi har erfaringen, kunnskapen og ikke minst mange gode referanser. Vårt tette samarbeid med Nordens ledende miljø innen feltet, Coreworkers, gir oss tilgang på alle nødvendige ressurser, erfaringer, hjerner og muskler.

Kommuniser til hjertet

Få andre fagdisipliner innen kommunikasjon er så avhengige av at budskapene treffer målgruppens hjerter. De færreste bytter jobb av rasjonelle årsaker. De vil ha arbeidsplasser som er motiverende, som har et godt omdømme, som ser bra ut på CV-en og ikke minst der oppgavene er varierte og spennende. Dette er ofte langt viktigere enn lønn og sosiale betingelser. Dette gjelder særlig for yngre arbeidstagere som ser at kontoret ikke er en plass, men en tilværelse. Få andre tilnærminger er mer nyttige for å vinne hjertet som det riktige budskapet kommunisert til rett tid og på rett sted.

Ut med hodejegere, inn med kommunikasjonsrådgivere

For flere år tilbake da Tina og jeg jobbet i et annet byrå fikk vi en spennende utfordring. En av våre internasjonale kunder kjøpte et banebrytende fagmiljø i Trondheim. Fra dette selskapet skulle en svært viktig del av selskapets globale produktportefølje utvikles. Som følge måtte miljøet skaleres opp raskt. Utfordringen var at de søkte ingeniører og spesialister med ferdigheter de færreste hadde hørt om, og skulle ha inntil 15 av dem. Etter at kostbare hodejegere hadde trålet markedet uten hell i mange måneder, kom forespørselen til oss: Hvordan kunne PR brukes til å gjøre flere oppmerksomme på de spennende mulighetene?

Kommuniserte spennende muligheter

Vår første tanke etter å ha sett på stillingsannonsene var å famle etter nærmeste kaffekopp og dulte hverandre i siden. Det var en lite spennende beskrivelse i en  annonse som ikke appellerte til noen. Det nærliggende første skrittet var dermed en analyse og innsiktsdel for å finne det gode og spennende budskapet. Etter å ha avdekt at dette miljøet jobbet med viktige komponenter for fremtidens mobiltelefoner ble vi fort mer entusiastiske. Når vi i tillegg kunne vise frem fremtidens muligheter løftet stemningen seg ytterligere hakk. Det gode og interessante innholdet ble raskt og effektivt produsert.

Gode resultater gav god ROI

Ledet av Tina satte vi i gang en større innsats mot de viktigste nettbaserte mediene i Norge. Hensikten var å vise frem innhold og spennende muligheter på plattformer som egnet seg for spredning og deling. Vi lyktes med å skape inntil ti kvalitetsomtaler for oppdragsgiver i landets viktigste medier for målgruppen (deriblant dagspresse), og de fleste nevnte at selskapet søkte nye ansatte.

Resultatet var at vår kampanje kostet like mye som en hodejeger typisk får per ansettelse. Som følge av våre tiltak eksploderte interessen for selskapet og samtlige 15 stillinger ble besatt på få måneder. Kunden nådde sine mål, sparte store summer og vi fikk en veldig spennende historie å fortelle.

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk