Hva er responsive design?

De fleste som har en nettside eller som ønsker seg en nettside ønsker en nettside som ser bra ut på alle flater fra iPhone, iPad og til vanlig skjerm. For å tilby det lille ekstra bør man gå enda lengre og ta i bruk responsive design.

En responsiv nettside forandres automatisk til å passe den plattformen du benytter.

Når en nettside er responsiv, endres oppsett og utseende basert på den skjermstørrelsen det blir vist på. En responsiv nettside forandres automatisk til å passe den plattformen du benytter. Vanligvis er det fire forskjellige størrelser; en widescreen monitor, en litt mindre monitor (eller bærbar), et nettbrett og en smart telefon.
Bruk av responsive design, eller responderende/tilpassende design gjør at nettsiden din tilpasser seg den flaten du ser siden på. Ser du nettsiden vår på, for eksempel, en iPhone eller iPad ser den annerledes ut enn på vanlig skjerm. Elementene er der fortsatt, men størrelser og rekkefølge er forandret. Rett og slett fordi siden skal se bedre ut og gi bedre brukervennlighet for brukerne uansett om de sitter fremfor datamaskinen, i sofaen eller på stranden.

Mobil markedsføring er sagt å bli en av de store markedsføringskanalene de neste årene. Det er også en av grunnene til at vi i Iteo Consulting jobber med mobil markedsføring opp mot våre kunder og samarbeidspartnere. Hvor ofte ser du ikke noen sitte med nesa ned i telefonen eller nettbrettet på bussen, toget eller enhver ledige stund?

Noe som er viktig å bite seg i merke, er at man ikke nødvendigvis ikke surfer på andre nettsider enn ellers heller. Det går stort sett i de samme nettsidene, pluss en god del på sosiale medier. Hvorfor ikke øke brukervennligheten for de som surfer mobilt? En nettside ser stort sett lik ut på en monitor som i Safari på iPhone, men spesielt brukervennlig er det ikke der man sitter og zoomer inn og ut i det uendelige. Derfor bør man vurdere responsive design på ens egen nettside. Iallefall når statistikkene støtter opp om det faktum at fler og fler av oss surfer 24/7 uansett hvor vi er.

Finn.no publiserer månedlig statistikker for hvilke operativsystemer, plattformer og nettlesere deres besøkende benytter. I statistikken for mars 2012 ser vi at nesten 20% av alle besøkende på nettsiden benytter andre flater enn den tradisjonelle stasjonære eller bærbare maskinen.
Selv på vår egen side, iteo.no, er tallet litt høyere, nesten 22% av besøkende på siden vår kommer fra mobile flater, så hvorfor ikke ta i bruk responsive design, spurte vi.
Så lagde vi en ny nettside, med responsive design.

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk