Hvordan kvalitetssikre innholdet på din bedriftsblogg?

I jungelen av bedriftsblogger er det nok av eksempler på innhold som ikke blir lest. Her er fem enkle huskeregler som sikrer at du ikke mister leseren etter at vedkommende faktisk har klikket seg inn på bloggen din.

Å produsere artikler med tips og råd, kundehistorier og lignende til bedriftsbloggen har blitt en etablert og viktig del av virksomheters markedsføring i Norge. Blogginnlegg er også essensielt i den populære markedsføringstrategien inbound marketing.

Dette har ført til at flere og flere norske bedrifter, i mer eller mindre alle bransjer, nå produserer artikler om det ­de antar er relevant for sine potensielle eller eksisterende kunder. Gjennom (ofte påkostede) kampanjer i digitale kanaler som AdWords, LinkedIn eller Google, trekkes interessenter til innholdet på bedriftens blogg.

Problemet oppstår i øyeblikket der den potensielle kunden klikker seg inn, og deretter klikker seg rett ut igjen uten å lese noe særlig av teksten. Slik mister et blogginnlegg sin verdi, og ressursene som er brukt på å produsere dette er bortkastet. Heldigvis finnes det noen grep du kan ta for å ikke bli nok et uplukket ugress i bedriftsblogg-jungelen.

1. Gi leseren innhold med tydelig verdi

Enkelt forklart foregår det en byttehandel hver gang noen leser innholdet på bedriftsbloggen din. Den uuttalte avtalen går ut på at du tilbyr gratis kunnskap og erfaringer fra ditt fagfelt, i bytte mot at leseren bruker tid på å lese det du har å komme med og dermed lar seg eksponere for din markedsføring.

Derfor MÅ du stille deg selv spørsmål om hvilken verdi leseren får igjen for å lese blogginnlegget ditt. Får leseren svar på spørsmålene han eller hun lurer på, lærer leseren noe interessant eller belyser du en viktig trend? Hvis svaret er nei, er det garantert mer fornuftige ting du kan bruke tiden din på. Det er i hvert fall det leseren tenker, om ikke verdien i teksten kommer tydelig fram.

Husk å besvare overskriften og ingressen i brødteksten. «Clickbaiting», med tabloide overskrifter som ikke stemmer overens med innholdet i artikkelen, setter ingen pris på.

2. Ett budskap av gangen

Det er fristende å fortelle alt man kan på en gang, men jo mer man prøver å fortelle i en og samme artikkel, jo mindre sitter ofte leseren igjen med. Derfor kan det være mer hensiktsmessig å dele ulike temaer opp i flere artikler.

Velg deg ett budskap, ofte jo mer banalt jo bedre, og tydeliggjør blogginnleggets tema i både overskrift og ingress. Om du ikke klarer å formulere en kortfattet ingress om tekstens innhold kan det tyde på at budskapet er for fragmentert, inkluderer for mye eller mangler en tydelig vinkling. Slikt blir det dårlige tekster og få lesere av.

Husk også å besvare overskriften og ingressen i brødteksten. «Clickbaiting», med tabloide overskrifter som ikke stemmer overens med innholdet i artikkelen, setter ingen pris på. Selv om dette kan være en strategi for å trekke lesere inn på bloggen, er det også en sikker strategi for å forhindre at de kommer tilbake.

3. Ikke for langt

Du har sikkert hørt det før, men det kan ikke fortelles ofte nok: For lange artikler er det få som leser, derfor må du være kortfattet.

Noen endelig fasit på hvor langt et blogginnlegg bør være finnes ikke, men som en tommelfingerregel er det bedre å skrive litt for kort enn litt for langt. Å klikke seg inn på en artikkel der du møter en vegg av tekst, kan virke avskrekkende nok til at vedkommende trykker «tilbake» før et eneste ord er lest.

4. Forståelig, også utenfor din bransje?

Husk at du i mange tilfeller skriver til mennesker som ikke nødvendigvis kjenner din bransje og ditt fagspråk like godt som deg. Ytterst få bruker tid på å lese en tekst de ikke forstår, så prøv å gjøre artikkelen så allmenn som mulig ved å enten forklare faguttrykkene eller sløyfe de helt. Dette er også viktig med tanke på søkemotoroptimalisering, da sannsynligheten er stor for at potensielle kunder ikke bruker de samme uttrykkene som deg når de Googler etter svarene du kan gi.

5. Dropp selvskrytingen

Det er fristende å snike inn noen setninger om hvor dyktige, erfaringsrike og enestående du og dine kollegaer er, men prøv å la være. En blogg som viser kompetansen dere sitter på gjennom deling av verdifull kunnskap er et mye mer effektivt virkemiddel for å vise hva dere faktisk er gode for.

Tenk over det; ville du helst kjøpt av en selger som er opptatt av å snakke om seg selv, eller ville du foretrukket en selger som gir deg konkrete tips og råd om produktet eller tjenesten du ønsker å kjøpe?

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk