Innholdsmarkedsføring for å vise frem fremtidens arbeidsformer

NTI CADcenter huset nylig 80 fagfolk på seminar om siste nytt innen teknologi i industri og bygg- og anleggsbransjen. I forkant ble Iteo utfordret til å fylle plasser med interessant innhold.

Gjennom intervjuer med flere av foredragsholderne hentet vi ut essensen i deres innlegg – hvorfor MÅ fagfolk komme å høre på ditt foredrag?

Innholdsmarkedsføring har til hensikt å trigge interesse og utløse en handling. Utfordringen ligger ofte i å måle resultatet. Når vi ble utfordret av NTI CADcenter (NTI) til å fylle plasser til et av årets viktigste kundearrangement, så vi dette som en konkret og effektiv mulighet til å knytte innholdsmarkedsføring direkte til resultat. Vi har god erfaring med tilsvarende for Dell.

Tilbake i 2014 satt opp en blogg for NTI. Hensikten er å gjøre deres eksperter i stand til å enkelt og raskt dele kunnskap, kompetanse og erfaring med markedet. NTI er flinke til å bruke bloggen aktivt, og sammen med deres sosiale kanaler var dette naturlige kanaler å kommunisere direkte med interessenter på.

Kort, presist og interessant innhold

Ett mål fra NTI var at seminaret skulle fylles. Her er det viktig å presisere at NTI er en velkjent og høykvalitets kurstilbyder. I tillegg har de i nyere tid kjøpt opp og integrert flere konkurrerende virksomheter. Mange av påmeldingene kom derfor gjennom deres egne salgs- og markedsapparat. Bistanden vår hadde mer til hensikt å fylle på med fagfolk som sitter med beslutningsmyndighet.

Gjennom intervjuer med flere av foredragsholderne hentet vi ut essensen i deres innlegg – hvorfor MÅ fagfolk komme å høre på ditt foredrag? Hensikten var å gå bak agendaen og finne historiene om hvorfor partnere og kunder bør ofre en hel arbeidsdag til dette.

Vinklingene varierte både i kreativ innpakning og mer rasjonelle fakta, men dreier seg i hovedsak om å gi leseren et beslutningsgrunnlag. Hensikten er å treffe og engasjere målgruppen på en måte som gjør at de går direkte til påmeldingssiden. I perioden hvor seminaret var i fokus tracket NTI høy trafikk til landingssiden for påmelding. Blogginnleggene ble besøkt over 1200 ganger, og var sterke bidragsytere i denne sammenheng. Det skal her sies at det er vanskelig å vite om disse faktisk meldte seg på.

Under er bloggpostene som ble produsert og delt i sosiale medier:

I etterkant ble presentasjonene gjort tilgjengelige bak et krav om å legge igjen navn og mailadresse.

Rekordoppmøte

Administrerende direktør i NTI, Halvor Jensen, er fornøyd med totalen.

– Gjennom Google Analytics så vi at mange leste bloggpostene. Bidraget fra Iteo ble en viktig del av en større innsats. I tillegg til bloggpostene kjørte vi en større annonse på nettsiden til Teknisk Ukeblad, og gjorde ringerunder. I dialog med kunder opplevde våre selgere økt stolthet og trygghet i innsalgsjobben og en forenklet prosess da de kunne henvise til bloggpostene for et bedre beslutningsgrunnlag.

– Bistanden fra Iteo ga oss en ny dimensjon rundt markedsføring av seminarer. Vi opplevde rekordoppmøte da vi fylte alle 80 plasser med et mangfold av fagfolk. Det er ikke tvil om at mer skreddersydd kommunikasjon har en verdi.

Hvis du synes dette er interessant er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på post@iteo.no.

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk