ROI – hvordan viser jeg markedsføringens verdi?

Førti prosent av britiske markedsførere oppgir at de mangler klarhet i hvordan de skal se og vise verdien av markedsføringen de gjør. Høres det kjent ut?

– Med mindre tid, færre ansatte og pressede budsjetter er det ikke rart at både du og sjefen din vil vite hvilken verdi arbeidet til markedsavdelingen gir.

Erik Eskedal, ansvarlig for teknologi og innovasjon i mediebyrået IPG Mediabrands.

Markedssjefer, kommunikasjonssjefer og andre med ansvar for verdiskaping møter stadig større press når det kommer til å vise hvilken verdi arbeidet deres har.

Med mindre tid, færre ansatte og pressede budsjetter er det ikke rart at både du og sjefen din vil vite hvilken verdi arbeidet til markedsavdelingen gir. Og en skulle tro at dette bare blir enklere å gjøre.

I dag har vi utallige verktøy for å måle og overvåke resultatene av markedsføringen vår. Chiefmartech rapporter at antall digitale markedsføringsverktøy årlig øker med hele førti prosent. Allikevel oppgir førti prosent av britiske markedsførere at de mangler klarhet i hva markedsføringsuksess er. Det kan paradoksalt nok se ut som om mange markedsførere sliter med å både se og vise verdi av arbeidet de gjør, til tross for alle verktøyene som skal hjelpe oss.

Portrettbilde av Erik Eskedal

Erik Eskedal er ansvarlig for teknologi og innovasjon i IPG Mediabrands.

– Markedsførerens ansvar er å bygge merkevarekjennskap og skape såpass mye trygghet blant målgruppene at kundene starter sin kjøpsprosess.

Erik Eskedal, ansvarlig for teknologi og innovasjon i mediebyrået IPG Mediabrands.

Hvorfor sliter jeg med å se og vise markedsføringens verdi?

Erik Eskedal er ansvarlig for teknologi og innovasjon i mediebyrået IPG Mediabrands. Erik var også tidligere leder i Iteo og har jobbet med digital markedsføring i 12 år.

– Markedsførerens ansvar er å bygge merkevarekjennskap og skape såpass mye trygghet blant målgruppene at kundene starter sin kjøpsprosess. I det ligger arbeidet med å produsere treffende innhold, skape tillit og gi kunden den informasjonen han eller hun trenger for å ta et skritt videre i kundereisen, sier Erik.

Hans erfaring er at de som sliter med å se og vise markedsføringens verdi ofte mangler en overordnet plan og konkrete mål.

– I arbeidet med å lede kunden gjennom kjøpsprosessen er det mange som fokuserer mer på hva de selv ønsker å si fremfor hva kunden faktisk vil høre. Når innholdet du produserer ikke svarer på det kundene dine lurer på bør det gå en varsellampe om at du ikke har en god nok plan bak innholdsproduksjonen. Har du stilt deg selv spørsmålet «Hva er målet med dette innholdet?», spør Erik.

For uten klare mål og en plan er det vanskelig å vite om, og når du har lykkes. For å få en indikasjon på om det du gjør fungerer eller ikke, trenger du klare mål på hva du vil oppnå, og en smart plan for hvordan du skal komme deg dit.

For hvis du ikke vet hvor du skal, hvordan skal du vite om du er på rett vei?

For Iteo er innsikt en av de viktigste forutsetningene for å klare å levere verdi til våre kunder, og vise verdien vi leverer. Les mer om hvordan vi jobber med innsikt her.

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk