Drift av nettsider

Nedetid, treg innlasting og sikkerhetsmangler kan ramme store og små nettsider. Det kan være fryktinngytende for både eiere, brukere og Google. Hvis du selv ikke er kvalifisert til å drifte bedriftens nettside kan det være en trygghet å la noen andre gjøre det for deg.

Hender skriver på datamaskin

Visste du at Google belønner krypterte sider ved at de havner lenger opp i organiske Google-søk? Det betyr at kryptering bidrar til bedre SEO.

Over halvparten av mobilbrukere forlater nettsiden hvis den bruker lenger enn tre sekunder på å lastes inn. Om din bedrift ikke har gode, optimaliserte løsninger, slik at problemer kan løses raskt, kan dere i verste fall miste kunder, salg og tape omdømme.

Fem grunner til at det er lurt å la noen andre drifte nettsiden din

Iteo har kunnskapsrike utviklere med lang erfaring i å drifte og vedlikeholde nettsider.

Våre utviklere jobber utelukkende med publiseringsplattformen WordPress, som brukes på hele 34 % av alle verdens nettsider. Vi kan hjelpe deg med å drifte og vedlikeholde din nettside i WordPress, og sørge for at nettsiden din har alle de riktige forutsetningene for å lastes hurtig og unngå nedetid. Det kan ha sine fordeler:

1. Kunnskapen som trengs

Du sitter kanskje ikke på kunnskapen du trenger for å drifte nettsiden til bedriften din til det fulle. Hva gjør du om noe går galt, som du ikke har kompetanse til å fikse? I verste fall tar det ekstra lang tid før feilen blir fikset, fordi kommunikasjonen må gjennom et ekstra ledd.

Overlat ansvaret til noen som fikser potensielle feil fortløpende, og som har kunnskapen og erfaringen som trengs for at du skal få mest mulig ut av din nettside. Det kan utgjøre forskjellen mellom en ny kunde eller et dødt lead.

2. Kryptering (SSL)

I tillegg til troverdighet overfor brukerne som besøker nettsiden din, er det mange fordeler å høste ved å kryptere nettsiden og få den lille grønne hengelåsen i adresselinjen. Den grønne hengelåsen fastslår at nettsiden er kryptert med HTTPS. Visste du at Google belønner krypterte sider ved at de havner lenger opp i organiske Google-søk? Det betyr at kryptering bidrar til bedre SEO. Les mer om hvordan du jobber SEO-vennlig her.

Å kryptere nettsiden med HTTPS kan potensielt øke sidehastigheten din, og forskjellen kan være enorm. Dette kan gjøre at brukere ikke forlater siden din i forakt på grunn av treg lasting.

Sist, men absolutt ikke minst; kryptering gjør nettsiden, og bedriften som er avsender, mer troverdig. Hele tre av fire er bekymret for at dataene deres blir plukket opp eller misbrukt på nett, og over ni av ti stoler mer på en nettside om den viser sikkerhetsindikatorer, som grønn hengelås i adresselinjen, og har større sjans til å legge igjen informasjon eller gjøre et kjøp om de vet at data sendes over sikre tilkoblinger.

Ung mann ser konsentrert på dataskjerm
Anbefalt lesning:

3. Ikke heng etter

Få ting vil se mindre profesjonelt ut enn utdaterte nettsideelementer. Å droppe oppdateringer av tema og utvidelser vil få nettsiden til å ikke bare se utdatert ut – men være utdatert. Elementer som utvidelser og tema er også utsatt for hacking eller dataangrep, så å oppdatere disse fortløpende for å tette sikkerhetshull er helt nødvendig.

4. Kontinuerlig overvåkning

Hva hvis du får beskjed om at nettsiden er nede rett før du skal i et kundemøte? Ved å gi drift-ansvaret til en ekstern og dedikert part som virkelig vet hva de driver med, er du sikker på at nettsiden din blir prioritert og tatt hånd om ved eventuelle feil. I tillegg har du rask tilgang til en WordPress-ekspert om du skulle ønske å gjøre endringer på nettsiden din på en sikker måte.
Våre utviklere blir umiddelbart varslet om noe skulle gå galt på din nettside – og sørger for å ha nettsiden din oppe igjen så fort som mulig.

5. Økt trafikk, økt salg

Krypterte nettsider som lastes inn raskt for brukerne er musikk i SEO-ører. Disse implementeringene gir fordeler i form av bedre plassering i organiske Google-søk, som igjen kan føre til økt trafikk og økt salg.

Det at nettsiden er HTTPS-kryptert gjør også terskelen lavere for at brukerne er komfortable med å legge igjen person- og kortinformasjon. Ergo, enklere å få gjennomført salg!

Hva betyr det å drifte en nettside?

Når en nettside er ferdig designet, programmert og endelig lansert er det fort å tenke at jobben er over. Det er lett å glemme at den trenger vedlikehold, noen som passer på den og sørger for at den er tilgjengelig og sikker til en hver tid. For å gjøre din jobb så enkel som mulig kan Iteo sørge for drift og vedlikehold kontinuerlig, slik at du kan tenke mindre på nettsiden og bruke tiden din på andre ting. Men akkurat hva slipper du å tenke på?

Oppdateringer

Å oppdatere WordPress sine byggestener burde gjøres med jevne mellomrom, blant annet for å dra nytte av hastighetsoptimalisering og for å forhindre dataangrep. Visste du at nettsiden blir utilgjengelig for brukerne mens oppdateringene foregår? Vi kan planlegge oppdateringer så de skjer når du har minst besøk på nettsiden din, for eksempel midt på natten, slik at du unngår å miste trafikk.

I enkelte tilfeller kan det å oppdatere byggestenene føre til problemer som setter nettsiden ut av spill. Dersom noe skulle gå galt under oppdateringen er det en stor fordel å ha en kompetent utvikler som raskt løser eventuelle problemer som måtte oppstå – og sørger for at nettsiden er oppe og går som den skal.

Sikkerhet

En nettside som ikke er kryptert er et lett offer for hackere. Det finnes ingen garanti for at siden ikke har blitt modifisert og viktig informasjon er endret av mellommenn før den når ut til brukerne. I verste tilfelle kan trafikk til og fra sider overvåkes og modifiseres – alt fra passord til kortinformasjon og personnummer kan snappes opp av hackere, noe som utgjør en stor trussel for personvernet.

Man er spesielt utsatt for dette dersom man er koblet til et usikret nettverk. Iteo sørger for at siden leveres av moderne, sikre servere, og at sikkerhetssertifikatene på nettsiden din er oppdaterte, slik at siden alltid leveres kryptert.

Dersom din nettside ikke er kryptert, hjelper vi mer enn gjerne til med å innføre kryptering, slik at brukerne dine og Google kan være sikre på at siden er sikker.

Vårt driftssystem har i tillegg moderne og kraftige brannmurer som beskytter dine og brukernes data, og funksjoner som oppdager og varsler om sikkerhetsproblemer og elektroniske trusler, som er en viktig del av sikkerheten rundt drift av nettsiden.

Hosting, support og vedlikehold

Iteo tilbyr en helhetlig tilnærming til drift og vedlikehold – vi sørger for hosting og den daglige driften av nettsiden, i tillegg til support og vedlikehold.

Hosting gjennom Iteo sørger for at din nettside driftes på en moderne og innovativ driftsplattform, hos en stabil og trygg samarbeidspartner, som benytter det siste innen hostingteknologi. Dette sikrer at nettsiden lastes inn så raskt som mulig, at statisk innhold lastes inn lynraskt gjennom CDN-teknologi, og at nettsiden er mer motstandsdyktig mot dataangrep.

Som en del av hostingen tas det automatisk daglig sikkerhetskopi, med mulighet for manuell sikkerhetskopi, slik at nettsiden kan tilbakestilles til en tidligere versjon om noe skulle gå galt. Nettsiden er også speilet mellom flere datasentre som hindrer nedetid selv om et datasenter skulle gå ned.

Gjennom vår samarbeidspartner har våre utviklere tilgang til dedikerte spesialister, som sikrer ekstra kompetanse om noe mot formodning skulle gå galt. I tillegg til dette overvåker vi nettsiden kontinuerlig, slik at vi umiddelbart blir varslet om nettsiden skulle få tekniske problemer, slik at vi kan begynne å rette feilen så fort som mulig.

Hos Iteo vil du aldri trenge å tenke på motoren bak nettsiden, vi sørger for at det nyeste av teknologi anvendes, at det alltid finnes en plan B samt raske tiltak om noe skulle skje.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk