Instagram lanserer Live Rooms

Nå kan du invitere opptil tre personer i en direktesending på Instagram.

Instagram har en god stund hintet om at de snart skulle lansere en ny funksjon. Det ble ikke akkurat færre spekulasjoner rundt oppdateringen da sjefen for applikasjonen selv, Adam Mosseri, skrev på Twitter at det var en funksjon som var etterspurt av mange i en god stund.

Spekulasjonene var mange: Skulle de endelig få swipe up-funksjon til kontoer uten ti tusen følgere? Eller kanskje gjøre det mulig å ta betalt for eksklusivt innhold? Det var ingen av delene; Instagram lanserte nemlig mandag 1. mars Live Rooms – en forlengelse av den allerede eksisterende funksjonen Live Chat.

Da Live Chat kom, ble det mulig å invitere en annen person til en direktesendt prat, det være seg et intervju, en lavterskel samtale med en likesinnet eller noe helt annet. Med Live Rooms blir det mulig å samle inntil fire personer samtidig på én og samme direktesending, og den populære applikasjonen åpner dermed opp for en helt ny verden av potensielt kreativt innhold.

En samarbeidskultur i utvikling

Instagram sier at de håper oppdateringen vil gjøre influensere, kreatører og andre brukere av appen mer kreative med sitt innhold. Kristin George, produktdirektør for kreatører, forteller at oppdateringen er den mest etterspurte fra plattformens brukere.

– Folk vil skape sammen selv når de er fra hverandre, eller kanskje spesielt når de er fra hverandre.

Med Live rooms skal det også bli enklere å tjene penger. I fjor ble det gjort mulig for seere av en direktesending å vise støtte til sine favorittkreatører, ved å sende dem penger i form av Instagram Live Badges. Med ILB kan du kjøpe ett til tre hjerter (fra $.99 til $4.99) i løpet av en direktesending. Med nye Live Rooms vil seerne fortsette å kunne kjøpe «badges», men det jobbes også med andre interaktive funksjoner, som live shopping og muligheten for pengeinnsamlinger.

Live Rooms for bedrifter

Nå som verden er stengt for arrangementer med faktisk tilstedeværelse, kan vi ikke få nok av funksjoner som dette. Med den nye oppdateringen, vil det også åpne seg mange muligheter for bedrifter som bruker Instagram som markedsføringskanal. Webinarer, interaktive workshops og videopodkaster er bare noen av de tingene vi kan se for oss norske bedrifter kan gjøre for å sanke leads og spre bevissthet om sine produkturer.

Det er nemlig ikke kun følgerne av deres konto som vil få opp en notifikasjon om direktesendingen, men også følgerne til de dere har med dere i direktesendingen. Så hva med å invitere et par bransjeledere inn på en uformell lunsjprat om et hett tema?

New kid on the block

Sosiale medier har det siste året blitt nødt til å tenke større og bredere. Det er ikke alt for lenge siden Instagram lanserte Reels, som et motsvar til Tik Toks voksende popularitet, og det er ingen tvil om at konkurrentene står i kø for å ta over tronen til fortsatt regjerende mester, Instagram. Med den massive populariteten til nykommeren Clubhouse, et sosialt nettverk med direkte lyd som eneste måte å kommunisere på, er det ikke vanskelig å forstå at vi som forbrukere er mer åpne for nye ting, og det blir spennende å se hva mer tiden fremover har å by på.

Ønsker du å prate med oss om hvordan du kan få mest mulig ut av dine sosiale medier? Fyll ut skjema, så tar vi kontakt med deg for en hyggelig prat.

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk