Stor suksess med Huntons nordiske merkevarekampanje

For andre året på rad har vi bistått Hunton med merkevarekampanjen «Anbefalt av» – en større nordisk kampanje for å gjøre trefiberisolasjon til det mest anbefalte og naturlige isolasjonsvalget.

Annonsene har blitt sett av flere mennesker enn vi forventet, som har utført flere handlinger enn plattformene potensielt kunne estimere.

Anette Strømberg, marketingsjef i Hunton

Kampanjen gikk ut på at selskapets merkevare innen naturlig og gjenvinnbar isolasjon, Nativo® Trefiberisolasjon, skal være den mest anbefalte i Norden. Dette var et godt utgangspunkt for innholdsmarkedsføring, som vi har utført på tvers av egne, fortjente og betalte kanaler.

14 ambassadørhistorier

Kampanjen baserte seg på tilsammen 14 ulike historier med private og profesjonelle ambassadører fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Historiene er fremstilt ved hjelp av tekst, foto og video, og handler om deres erfaringer med trefiberisolasjon og hvorfor de anbefaler produktet. Blant ambassadørene finner vi blant andre byggmester Kristher som alltid anbefaler produktet til kundenes byggeprosjekter, og nå nylig har isolert sin egen slektsgård fra gulv til tak med trefiber. Vi har også Familien Ødegård Olsen som etterisolerte loftet med innblåst løs trefiberisolasjon, og med det reduserte strømregningen kraftig. Videre har vi arkitekten Mikael som anbefaler trefiberisolasjon fordi han er opptatt av bærekraftige byggematerialer og at hus skal puste.

Se alle ambassadørhistoriene her. 

Seks menn oppstilt og en liten gutt, med teksten "Anbefalt av de riktige menneskene. Av de riktige grunnene."

Seks av Huntons ambassadører fra kampanjen «Anbefalt av». Bildet er hentet fra kampanjesiden.

Nådde over 1 million med digital annonsering

Med kampanjen ønsket vi å nå både fagfolk i byggebransjen og privatpersoner som skal restaurere eller bygge nytt. Målet var å øke kjennskapen til Nativo og de gode egenskapene til produktet. Vi utformet derfor målrettede annonser på hver ambassadør som linket inn til kampanjesiden. Dette innebar både bannerannonser, ulike varianter med portrett- og miljøbilder samt korte videosnutter om hvorfor de anbefaler trefiberisolasjon. Annonsene gikk både på Facebook, Instagram og Google (Ads og Display) i tilsammen fem måneder.

Med annonsene på Facebook og Instagram nådde vi i årets kampanje over 1 million personer og landingssiden fikk nesten 30 000 visninger. Google-annonsene ble vist over 22 millioner ganger, og fikk tilsammen nesten 45 000 klikk. Annonseringen kan med andre ord sies å ha bidratt til at betraktelig flere nå kjenner til trefiberisolasjon som et godt alternativ til andre isolasjonsmaterialer neste gang de skal isolere.

– Kampanjen har levert svært godt, og mer enn vi hadde satt oss som mål. Annonsene har blitt sett av flere mennesker enn vi forventet, som har utført flere handlinger enn plattformene potensielt kunne estimere, sier Anette Strømberg, marketingsjef i Hunton.

– Vi sitter igjen med en enorm mengde data som vi kan bygge videre på i fremtidige kampanjer.

Populært med gratis befaring

I årets kampanje gjorde vi en ny vri ved å legge inn en handlingsknapp for gratis befaring på alle ambassadørhistoriene på landingssidene, som linket inn til en skjemaside. For å gjøre denne muligheten enda mer synlig, lagde vi i tillegg egne gratis befaring-annonser på de samme kanalene som resten av annonsene. Dette skulle vise seg å gi gode resultater. Tilsammen har Hunton fått flere hundre henvendelser, der flesteparten kom fra Norge.

– Vi synes dette var en svært god idé, som bidro til å ta de som besøkte landingssiden ett steg videre i salgstrakten. Gratis befaring ga oss også muligheten til å utføre mersalg, sier Anette.

I fjorårets kampanje gjenbrukte vi også fire av ambassadørhistoriene som annonsørinnhold på Byggeindustriens nettside, bygg.no. Les mer om dette i vårt tidligere blogginnlegg: Gode resultater med native advertising. I tillegg har vi sendt ut pressemeldinger til aktuelle medier og nyhetsbrev til forhandlere i byggebransjen.

Tredoblet uhjulpen kjennskap

I oktober 2018 gjennomførte Hunton en egen kjennskapsundersøkelse. Hensikten var å måle kjennskap til blant annet Hunton som selskap og Hunton Trefiberisolasjon i privatmarkedet. Undersøkelsen viser en tydelig styrkning i verdiene både for Hunton som firma og produktene deres. Andelen som kjenner til – eller kjenner svært godt til Hunton, har økt siden samme måling i mars 2017. Når det gjelder trefiberisolasjon, som denne kampanjen har dreid seg om, har den uhjulpene kjennskapen hele tredoblet seg siden samme måling i fjor! «Uhjulpen kjennskap» vil si merkevarer kunden selv husker når behovet dukker opp. Dette er det nest øverste trinnet i kjennskapspyramiden før «Top of mind» – merkevarer som dukker opp først i hukommelsen til kunder.

– Vi ser at vi er på rett vei, og at arbeidet vi gjør er riktig. I tillegg har vi i løpet av denne kampanjeperioden også testet mer eller mindre samtlige annonseformater, plasseringer og budstrategier, og vi sitter igjen med en enorm mengde data som vi kan bygge videre på i fremtidige kampanjer, avslutter Anette.

Se også: Hunton vant Årets beste stand under bransjemessen Bygg Reis Deg 2017

Vil du ta en prat om hvordan din virksomhet kan lykkes med kampanjer og annonsering over en kaffe? Fyll inn skjema under så tar vi kontakt med deg!

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk