2014 fra A til Å

I Iteo legger vi snart et begivenhetsrikt år bak oss. Oppturene har vært mange. I år som i fjor oppsummeres året fra A til Å.

Attraktiv: Våre ansatte, med Erik i spissen, er etterspurt som rådgivere og foredragsholdere, og flyr land og strand rundt og deler innsikt og råd. Erik har særlig gjort mye innen strategisk bruk av sosiale medier, med LinkedIn i spissen. Iteo er også et attraktivt arbeidssted. Da vi utlyste nye stillinger var det over 250 som syntes vi var en spennende arbeidsplass.

Babyer. 2014 ga oss to. Vi håper 2015 gir oss minst like mange gode nyheter.

Content marketing er ikke noe nytt. Fra sidelinjen har vi fulgt en bransjedebatt rundt keiserens nye klær. Innholdsmarkedsføring har kommunikasjonsbyråer alltid drevet med. Det nye er måten man skriver på (mer objektivt), hvem som er avsendere av innholdet, og hvordan det distribueres.

Dell. Det er en ære og en glede å få lov til å teste muligheter og flytte grenser for innholdsmarkedsføring med en så tillitsfull kunde. Vi føler selv at vi lærer noe nytt hver uke om fremtidens markedskommunikasjon.

Etikk. Dette er noe vi opplever som enormt viktig. Vi har som mål alltid å ta de mest etiske beslutningene og ikke gjøre grep eller fatte valg som ikke tåler dagens lys. Det påvirker både hvordan vi kommuniserer og hvilke kunder vi ønsker å jobbe med.

Flytting. Kontorbygget blir leiligheter og vi må finne nye lokaler neste år. Tapet av takterrassen blir tungt, men forandring fryder.

Gjensidig utviklende samarbeid er definisjon på kundeforholdet til Teknisk Ukeblad. Vi har gjort designgrep på nettsiden gjennom hele året og i høst har vi også samarbeidet rundt analyse og innsikt på spredning via sosiale medier.

Høyt under taket er det i Iteo. Vi er svært tolerante ovenfor hverandre og unngår konflikter gjennom åpen og ærlig kommunikasjon. En av årets største kontroverser kom rundt klemming på kaviartuben.

Ib Kunøe heter vår svært kompetente styreformann. Hans mantra er «balls, brains and heart». Han fortalte om sine grunner til å investere i Iteo til fagbladet Kampanje i høst (obs, betalingsmur på innholdet).

Julekalender: I år satte vi oss som mål å gi vår egen nettside masse spennende innhold til jul. Hver arbeidsdag i desember har vi delt faglig innhold. Spredningen har vært over all forventning, og økning i trafikk på flere hundre prosent.

Kundereisen: Kunden har nye forventinger og kjøpemønstre. Markedsføring har endret seg betraktelig og selgerrollen er snudd på hodet. Kundene sitter på makten. I dag handler det om å tilrettelegge for å bli funnet. Markedsføring har flyttet seg fra «top of mind» til «friend of mine». Vår vei til markedet gjenspeiler denne endringen.

Lær å skrive for Google. Dette er noe vi alle jobber iherdig med hver eneste dag. I tillegg var det vår mest populære bloggpost i år.

Moro. Det er ingen motsetning mellom seriøsitet og det å kunne unne seg å ha det litt gøy underveis. Våre kunder skal synes det er moro å jobbe med oss, og vi skal glede oss til å komme på jobb.

NRK Super fulgte med da 10 år gamle Johannes fikk en drømmedag i regi Emirates

Hele alfabetet på oransje bakgrunn, fra A til Å
Anbefalt lesning:

Onsagers: Det som startet som et lite oppdrag rundt LinkedIn utviklet seg til en ny digital plattform. Dette for selskapet som i år er nominert til en av de mest innovative i sin bransje. www.onsagers.no er spekket av intelligens.

Plattformen vår på nett ble fornyet i år. Etter å ha erkjent at den forrige siden ikke ga oss interesse fra mulige kunder, skylte vi den ut med badevannet og erstattet den med splitter ny side. Alt produsert på en uke, hvor alle bidro. Ny struktur, færre sider og bedre formulerte budskap ga umiddelbare resultater.

Q-er er det i Aurskog-Høland kommune. Nettsiden har vi designet og resultatene har ikke latt vente på seg. Kunden er svært fornøyd og merker nå at langt større kommuner lar seg inspirere av designet.

Resultatene norske markedskommunikasjonsbyråer leverer er imponerende. Særlig Hill & KnowltonTrigger og senest Schläger har hentet hjem internasjonale priser som beviser hvor langt fremme vi er. Dette inspirerer og innbyr til kollegial kappestrid som gagner norske oppdragsgivere.

Salg på nett, eller netthandel. I år lanserer vi vår første nettbutikk for en kunde. I starten av 2015 har vi en svært spennende nyhet å fortelle.

Topplinjeveksten har vært betydelig i år. Vi øker omsetningen med 50 prosent sammenlignet med 2013. Bak dette ligger det mye hardt arbeid.

Uavhengig av kanaler. Iteo er blitt et markedskommunikasjonsbyrå. Vi samler alt på kundens egne kanaler og sikrer spredning på tvers av fortjente og betalte. Dermed gir vi nå råd om annonsering på samme måte som alle andre tjenester vi alltid har tilbudt.

Varg og Mr. X: Over jul får vi to nye kolleger. Varg Aamo har vi fortalt om, den andre jobber hos et annet byrå. Vi forteller snart om hvem som skal briljere på Tinas team.

WordPress: Publisering på nett er ikke kun for spesialister lenger. Nå er det snart like naturlig for våre kunder å publisere på nett som det er å skrive dokumenter i Word. Opplæring i digitale plattformer ble en viktig tjeneste i 2014.

X-faktoren. Fremtidens arbeidsform. I 2013 rullet vi ut en ny vei til markedet. Dette har vi presentert til våre kunder gjennom året. Vi har erkjent etter hvert som stadig flere kunder endrer sin markedskommunikasjon, at vi også må endre egen arbeidsform. Dette vil vi ha på plass i første halvår 2015, og vi vil fortløpende blogge om prosessen.

Ydmykt mottok vi pris. «Strikk for livet», den fantastiske veldedige organisasjonen vi hjelper gratis, ble kåret til Europas beste på digitalt engasjement av Digital Communications Awards. Vi ble også nominert til Nordens beste PR-prosjekt i European Excellence Awards.

Zonin Prosecco. Vår nye firmafavoritt av naturlige årsaker. Passer til og med for de som ikke liker bobler (les: «barske ubarberte menn»). I år kunne vi høre en komposisjon til bobler på radio.

Ærerikt var det å være med på redesignet av fagbladet Journalisten. Det har vært svært spennende å være bidragsyter når dette mediet gjennomførte en av sine største endringer noensinne – avisen ble lagt ned og nettavisen tok over. Dette er også første norske nettavis med responsivt design.

Ønske for 2015: At spesielt en på kontoret jekker seg ned når han skal kjøre firma-Segwayen. Blomsterpottene tåler ikke flere slike kræsjlandinger. Ydmykelsen ble komplett da vedkommende rett før hadde mobbet en annen kollega for kjøreferdighetene.

Årets største opplevelse kom 2. september. Da Emirates sitt første fly landet i Oslo var det en beveget Iteo-gjeng som pustet lettet ut. Fra vi vant kunden i en svært spennende byråkonkurranse, var august preget av tilnærmet uavbrutt jobbing for særlig Tina og Lisbeth. Presselanseringen ble en kjempesuksess og kunden var svært fornøyd.

Relevante innlegg

Få nyheter og våre beste caser rett i innboksen din.

Årets byrå logo
BBN - The world's B2B agency logo
Google Partner
Iteo Hubspot Solution Partner Program
Iteo bra søk